Ügyviteli szoftveres tapasztalatok.

Ügyviteli szoftver vadászat

Google hirdetések

Utolsó kommentek

Üzleti döntéseket támogató BLOGok!

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

dolgokGoogle PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

trükkös program

2009.01.04. 08:24 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Pénztárgépen belül két szoftver.
APEH revizorainak nem kevés idejükbe telt kideríteni, hogy a program kétféle nyilvántartással "segítette" gazdáját. Egyik volt a valós bevétel, másik az adóhatóságnak szánt.

Nyugta helyett "áru összesítő" bizonylatot kaptak a vásárlók, ami tartalmazott minden olyan információt, amit a jogszabály a nyugtával szemben támaszt, így laikusnak nem tűnt fel a különbség.

Rafkós.

(forrás: Adófórum)

********ingyen.hu

2008.03.24. 14:13 | gáll tünde >> software hunter | 6 komment

Kaptam az elmúlt héten egy spamet, amiben a ********ingyen.hu webáruház "marketingeli" az "ingyenes" termékeit.
Első mondat: "Ízelítõ árainkból:"
A következő információk szerepeltek a levélben:
1., termék neve
2., Márkája, típusa
3., ÁRA
4., részletek

Ebben az esetben az a jó, hogy teljesen egyértelmű, hogy szó sincs ingyen cuccról. Hiszen ott van a HUF + FA.

Aztán van az a verzió, amikor tényleg ingyen kapunk valamit, pl. egy szoftvert, majd később derül ki a turpiszság. - (Természetesen nem állítom, hogy nincs olyan szoftver, ami teljesen ingyenes - mindaddig az időszakig, amig használja a felhasználó.)
Az ÁFA TV változása kapcsán sok ingyenes számlázó felhasználója vagy kidobta a kukába a szoftverét, vagy jó esetben a fejlesztő cég alkalmassá tette az igyenes számlázóját is arra, hogy az ÁFA TV-ben előírt jogszabályoknak megfeleljen. Viszont ez többnyire nem ingyenes frissítés volt!

Mielőtt ingyenes szoftver mellett döntünk, mérlegeljük, mennyibe kerülhet az ingyenesség - ebben az esetben is.

  • Van-e support szolgáltatás a szoftverhez? (e-mailben, skypon, telefonon, személyesen) Ha gondunk van a szoftverrel, kitől tudunk segítséget kérni?
  • Van-e egyedi fejlesztésre lehetőség? Testreszabásra? Amennyiben valamiféle apró változtatásra lenne szükségünk, van-e lehetőségünk erre?
  • Tartozik-e szoftverkövetés, jogszabályfrissítés a szoftverhez? (Vagy jó lesz addig, amig nem történik valami jogszabályváltozás, majd dobhatjuk a kukába?)
Ne "vegyünk" "ingyen" papírzsepi szoftvereket. Szerintem.
· 1 trackback

Címkék: ingyenes

újratervezés

2008.03.17. 11:27 | gáll tünde >> software hunter | 4 komment

2 hete voltam kint egy multinacionális cégnél, ahol a magyarországi lánykánál kb. 70-en dolgoznak. Tavaly megvásároltak egy dokumentumkezelő szoftvert, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem tudja azokat a kimutatásokat, amikre a minőségirányítási vezetőnek szüksége van, nem tud SAP-hoz csatlakozni (adatokat átvenni, átadni), és sorolhatnám.

Óriási bosszúság, energia, idő, és pénz egy olyan szoftverbevezetés, ami nem azt adja, amit várunk tőle. De hogyan adhatja azt, amit várunk tőle, amikor nem is tudjuk, mit várunk tőle. 

Első lépésként érdemes tisztázni, mik az elvárásaink egy-egy ügyviteli szoftver bevezetésével. Érdekes lehet megkérdeznünk másokat – pl. üzleti partnereinket -, nekik mik lennének az elvárásuk az adott szoftverrel kapcsolatban. Ezt követően célszerű meginterjúvolni a kiszemelt szoftveres cégek tanácsadóit – hiszen ezért hívják így magukat, és nem értékesítőknek -, hogy mit várjunk még; konkrét esetben az ő általa képviselt szoftvertől. Hiszen ő tudja a leginkább azt, milyen előnyei és hátrányai vannak a rendszerüknek. Sőt, én pofátlanul rákérdeznék a hátrányokra is. Így lehet csak igazán mérlegelni, és egy szűrő is, mert ha a tanácsadó kollega annyit mond, hogy „áááá, a mi szoftverünknek nincsen hátránya, ez mindenkinek jó”, nem biztos, hogy hinnék neki.

Rengeteg olyan helyzettel találkozom, hogy adott cég már rendelkezik szoftverrel, de vagy nem jól választott, vagy kinőtte a cég, vagy…

Olyan ez, mint a tanulópénz. De muszáj tanulópénzt fizetnünk ahhoz, hogy végre eredményesen tudjunk dolgozni egy szoftverrel? Szerintem nem.

Ha mégis megtörténik, újra kell tervezni. Át kell gondolni, le kell írni, meg kell kérdezni, rendszerezni, mérlegelni, majd dönteni kell. Aztán persze végrehajtani, és fenntartani.

Kapcsolódó:
softwarehunter – ügyviteli szoftver vadászat

Címkék: tanácsadás döntés beszerzés olcsó iktatás dokumentumkezelés

megoldások kellenek, de tényleg - EVA-s számlázó

2008.01.17. 10:01 | gáll tünde >> software hunter | 6 komment

Herótom van a régi, elavult szélszesekből. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a XXI. században nem eladni kell, hanem megoldásokat kell (el)adni a partner épp aktuális problémájára. Nem félmegoldásokat.

Szitu: ügyfélnek van EVA-s cége
Probléma: nem akar odafigyelni minden számlázáskor arra, hogy mikor közelíti meg, vagy lépi túl a 25milliót.
Megoldás (lenne): Egy olyan alarm funkció a számlázó szoftverben, ami jelez, ha megközelíti a 25milliót, illetve 25millió után nem enged számlázni.

No erre a problémára egyetlen egy fejlesztő cég mondta, hogy megoldjuk. Az összes többi vagy semmilyen, vagy félmegoldást próbált javasolni.

Szóval,... ha valakinek EVA-s cége van, és szeretne olyan számlázót, amelyik "EVA specifikus", jelentkezzen, összehozom azzal a fejlesztővel, aki nyitott a probléma megoldására.

E-MAIL

go go!

Címkék: tanácsadás ügyfélszolgálat beszerzés számlázó szoftverfejlesztő cégek

nem kell a bonyolult szoftver

2008.01.16. 08:51 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

A 453 Group tanulmánya rávilágít arra, hogy nincs igény a bonyolult szoftverekre. Hiába a költséghatékonyság, az egyszerűséget favorizálták a cégvezetők. Nálunk, magyarországon is. Az ügyviteli szoftveres ajánlatokban maximum a céges weboldalak ajánlatainál fedezhetünk fel szabad forrású programot.

Érzékeny dolog ez a szabad felhasználású szoftver kérdéskör, mert sokan érzelmi kérdést fabrikálnak belőle, kábé annyira, mint a Microsoft-Linux-Mac-es kérdésből. De talán pont ez lehetett anno az egyik cél - a fejlesztők részéről.

Címkék: ingyenes szoftverfejlesztő cégek

AKCIÓ!

2008.01.15. 09:18 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Sokféle tanulmány készült arra vonatkozóan, mi befolyásolja a vásárlói döntéseket. Magyarországon az "akciós" jelzővel ellátott termékeket illetve szolgáltatásokat vonzóbbnak tartja a fogyasztó többsége. A multik "profik" az akciózásban, viszont megfigyelhető az akciózás természetesen a szoftverfejlesztők körében is.

Tavaly év végén szinte egy cég sem maradt akció nélkül. Halomra kaptam az akciósabbnál akciósabb hírleveleket. Mi történt? Egyik sem tűnt ki. Ha valaki közölte volna, hogy idén nincsa akció, mert ilyen meg olyan fejlesztésekkel lepték meg a felhasználókat, és ezt adják ajándékba... no, azt megnéztem volna. Merjünk már mások lenni, mint az átlag!

Címkék: olcsó szoftverfejlesztő cégek

"rossz programot bármilyen operációs rendszerre lehet írni"

2008.01.14. 07:55 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!


(Simonyi, és az operációs rendszerek.)

Címkék: operacios rendszer

szórás

2007.12.11. 07:19 | gáll tünde >> software hunter | 4 komment

Találtam egy olyan számlázó programot, amelyik 20.000 forint alatt van, ajánlatot lehet vele készíteni, raktárt kezelni (persze elég egyszerűen), szállítólevelet, no meg számlát készíteni. Gyors, kellemes a kezelőfelülete. Kb. ugyan azokat tudja, mint a 100.000 forint feletti konkurense. Nagy a szórás (itt is)!

Amennyiben számlázó szoftvert keres, keresse fel a www.donteselokeszites.hu független ügyviteli szoftver infoportált, vagy keresse közvetlenül a software hunter!-t!

Címkék: tanácsadás beszerzés olcsó ügyviteli raktárkezelő számlázó

nézzünk a dolgok mögé!

2007.12.09. 13:27 | gáll tünde >> software hunter | 2 komment

Az egyik fejlesztő cég vezetőjének feltettem a kérdést; miért adja ingyen egyes programjait. A válasz az volt, hogy azért, mert "a magyar ember szereti azt, ami ingyen van". Mivel ez a válasz nem kielégítő számomra, elkezdtem gondolodni, mi motiválhat egy cégvezetőt, aki elvileg profitorientált - ezért nem alapítványt vagy kht-t alapított -, hogy ingyen adjon bármit is. Személy szerint realista vagyok, így nem hiszek abban, hogy bármi is ingyen kapható. Tehát ha nem most, a jövőben meg kell fizetnünk az árát.

Amik eszembe jutottak:
- Konkurencia ellehetetlenítése. Ebben az esetben a cél a konkurencia megsemmisítése, nem az ügyfél problémahelyzetére megoldáskínálás.
- Az alap rendszereket ingyen adja, szoktatja az ügyfelet cégéhez, majd ha valami kis plusz kell - ami nincs benne az ingyenesbe, vagy kinövi a cég az ingyenes verziót, akkor lehet fizetni.

Mind a két esetben beszívja az ügyfelet, és ha már nála van, és nagyon nagyot nem hibázik, a nagyobb rendszereknél is ő lesz a befutó. Az ingyenes ügyviteli szoftverek lehetnek jók, lehetnek rosszak. Egy biztos. Ha ingyen van, mi lehet alapja reklamációnknak, ha valami rosszul sül el?

Nem árt megvizsgálni, hogy mi mennyi kockázatot ér. A biznisz, az biznisz.

Címkék: ingyenes döntés beszerzés olcsó szoftverfejlesztő cégek

99%-os megoldás NEM megoldás

2007.12.02. 08:32 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Kaptam egy direct mailt mobil számlázással kapcsolatban.
Az a lényege, hogy akár autóból a területi képviselők számlát tudnak kiállítani. Felcsillant a szemem, ez tök jó!
Ehhez a cég összeállított egy csomagot, amiben benne van a PDA, a szoftver és a nyomtató is. És most jön a csattanó kisbetűvel;
"A nyomtató asztali kivitelű, a dobozában csak hálózati adapter található, ezért gépkocsiban való üzemeltetéséhez inverter megoldás szükséges, melyet a termék doboza és ajánlatunk nem tartalmazza."

A fél megoldás nem megoldás. A megoldásban megoldás kell? Ügyfélként nem érdekelnek az inverterek. Ha már megtaláltak egy ajánlattal, tessenek már komplex, teljes megoldást kínálni.

Címkék: számlázó szoftverfejlesztő cégek

mire vagy jó?

2007.11.28. 14:01 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Ma beszélgettem telefonon az egyik fejlesztő cég tulajdonosával, akiknek a honlapjuk sokkal kevesebbet mutat, mint ami mögöttük van. Az első benyomás... ugye.
Mennyire megtévesztő lehet, ha csak a céges honlapot böngészve alkotunk véleményt egy-egy cég termékéről, szolgáltatásáról. Pont azért, mert ennek a szitunak van egy ellenpólusa; temérdek cég sokkal többet mutat - a jó a marketingnek köszönhetően -, mint ami mEgette van.

Címkék: döntés szoftverfejlesztő cégek

63 százalékkal több

2007.11.28. 08:07 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Kutatás fejlesztésre 63 százalékkal többet költöttek európai szoftverfejlesztő cégek, mint tavaly. Forrás: ITnews.hu

Kár hogy nem tér ki a tanulmány arra - vagy legalábbis nem publikus -, hogy országonként mennyit fejlődtek az európai országok ebben. Főként a magyarországi fejlesztők.

Címkék: tanulmány

mikor lehet elsődleges szempont az ár?

2007.11.27. 07:27 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

1., Ha a célunk a pénzköltés.
2., Ha valami kötelező dolgot kell fizetnünk, és ha valami szabályozza azt, hogy a piacon lévő cégek ugyan azt a szolgáltatást kötelesek nyújtani. Ilyen pl. a kötelező biztosítás.

Az összes többi esetben nem lehet elsődleges szempont az ár. Csak egy szempont a sok közül.

Címkék: döntés olcsó

BSA mellényúlás

2007.11.26. 07:55 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Olyan cégek is kaptak a BSA-s fenyegetőzős, szoftvernyilvántartós levélből, akiknek számítógépük sincs. Egy hete az APEH-os balhé, most meg ez. Alakul...
A teljes cikk.

A magyar BSA reklám. (Ha még valaki nem látta volna.)

Címkék: bsa

lehidalok

2007.11.25. 22:45 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Mindig akad pár demo, amitől lehidalok. Komolyan nem értem. Hogy a fenébe lehet megalkotni úgy egy demo verziót, hogy a júzer már az elején szívjon vele?

Miért van az, hogy egyik fejlesztő meg tudja alkotni azt a demot, amivel az ember szinte észre sem veszi, hogy szoftvert telepít, míg a másik nem.
Persze, értem én a felhozott mentségeket, meg kifogásokat, csak nem érdekel. Ahogy a felhasználók többségét sem.

Címkék: demo ügyfélszolgálat szoftverfejlesztő cégek

mégnagyobb árzuhanást jeleznek

2007.11.23. 08:46 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Az index.hu oldalán található Gartner kutatásra alapozott cikkből kiderül, hogy az elkövetkezendő időben még inkább csökkenni fognak az ügyviteli szoftverek árai.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Már most lehet érezni egy-egy fejlesztő cégnél a "pánikszerű" árcsökkentést, ami akár 75-80%-os is lehet. Csak az tudja tartani az árait, aki a piacon valóban egyedülálló megoldást kínál. Megoldást, és nem kódhalmazt.

Címkék: beszerzés olcsó

ez nem teszkó

2007.11.22. 08:02 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Egyik fejlesztő cég megsértődött, amiért azt a döntést hoztam, hogy nem szerződök vele.
Még mielőtt arroganciával, és nagyképűséggel vádolnánk csak egy táblát mutatnék fel. :)

Ez nem Teszkó!

A szoftvervadászat nem arról szól, hogy minden fejlesztő cég, aki hajlandó üzletszerzési jutalékot fizetni, bekerülhet a szerződött partnerek közé!

Elég komoly elvárásoknak kell megfelelni a fejlesztő cégeknek ahhoz, hogy elindulhasson az a folyamat, aminek a végén szerződött parneri viszonyról beszélhetünk. Ez közös érdek! Érdeke a fejlesztő cégnek, hiszen ha nagyon különbözőképpen gondolkodunk az ügyfélkiszolgálásról, a minőségről, maximalizmusról, problémakezelésről, akkor hosszútávon nem tudunk együtt dolgozni, és közös érdekeket - az ügyfelek megoldással való megkínálása - képviselni.
Érdeke a szoftvervásárlónak is, hiszen pont ez a lényeg; letesztelt, ügyfélcentrikus, minőségi megoldásokat kínáló cégeket szeretnének.
Érdekem nekem is, mert ha nem a legjobbakat kínálom azoknak, akik a számukra legjobbakat akarják, okafogyottá válik a softwarehunter! létezése.

Címkék: tanácsadás döntés ügyfélszolgálat beszerzés szoftverfejlesztő cégek

tüneti kezelés

2007.11.22. 06:52 | gáll tünde >> software hunter | 3 komment

"Reggel felébredsz. Mállik a festék, eltűnt a függöny, forr a víz. Melyikkel foglalkozol először? ... Egyikkel sem, mert ég a ház." doktor ház

Hogy jön ez az ügyviteli szoftverekhez?
Nem elég megvásárolni egy szoftvert a sok közül, tisztázni kell, hogy mi a cél a szoftver megvásárlásával. Milyen kulcs(szav)aink vannak?

"Azért szeretnék útnyilvántartó szoftvert venni, mert a könyvelőm rámpirított, mert nem egyeznek a tankolási számlák az útnyilvántartással, mert időt szeretnék spórolni az automatizálsással, mert van egy szoftverem, de olyan, mintha Excelben vezetném, mert mindig számolgatni kell a kilómétereket a telephely és az ügyfelek között, mert mindig más kilóméterrel viszik fel a kollegák ugyanazon útvonalat..."
Ismerős, hasonló gondolataim vannak, útnyilvántartót keresek!

"Azért szeretnék számlázó szoftvert, mert a mostani számlázóm nem képes eurós számlát kiállítani, mert semmiféle listát nem tudok kinyerni a mostani rendszerből, mert a könyvelőtől tudom meg, milyen kintlévőségeim vannak, amiknek az áfáit be kell fizetnem, mert béna a számlatömbből kiszakított számla, mert nem vagyok elégedett a gépi számlázó által kiállított számla tartalmával és formájával (céges információk beszúrása a számla megfelelő részeibe; pl. logó, szlogen, aktuális akció, vagy akár partnercsoportonként változtatható üzenet)..."
Ismerős, hasonló gondolataim vannak, számlázót keresek!

Tovább is van, mondjam még?

Írja meg, hogy Ön milyen ügyviteli szoftvert keres.

Címkék: döntés beszerzés ügyviteli számlázó útnyilvántartó

túl sok a szoftver

2007.11.21. 21:05 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Most olvasom a Piac és Profiton, hogy az e-közigazgatás lassú fejlődésének egyik oka az, hogy túl sok a szoftver.
A teljes cikk itt olvasható.

Az ügyviteli szoftveres beszerzési döntések halogatásának is ez az egyik oka. Még a "kis" szoftvereknél is.
Egy kedves ismerősömmel múlt héten beszélgettünk arról, hogy már egy ideje foglalkoztatja a gondolat, hogy át kellene térnie a gépi számlázásra, "mert mégiscsak kinőttünk már a számlatömbből kiszakított számlákból". Node van ez a cég, meg az, és amaz, letöltött jó sok demot, olvasott, érdeklődött, ... halogatott. Múlthét csütörtökig.

Elmondta mit szeretne, én meg elmondtam, melyiket javaslom. Egy éves halogatás lezárva 2 nap alatt.

Ön milyen szoftvert szeretne?


Kattintson, és írja le; Ön milyen szoftvert keres!

Üdv; software hunter

Címkék: tanácsadás döntés beszerzés crm könyvelő ügyviteli raktárkezelő számlázó útnyilvántartó erp iktatás dokumentumkezelés email küldő bérszámfejtés pénzügyi rendszerek főkönyvi rendszerek tárgyieszköz

A könyvelési szoftveres tanulmány 2 0 0 7

2007.11.07. 00:06 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

m a g y a r o r s z á g i

k ö n y v e l é s i  r e n d s z e r e k  

t a n u l m á n y a  

2 0 0 7

 

Sajtóközlemény


A döntéselőkészítés.hu reprezentatív kutatásának köszönhetően együtt vizsgálhatjuk a könyvelési szoftverfejlesztő cégek ajánlatait, illetve a könyvelőirodák eddigi tapasztalatait, véleményeit. A tanulmány két részre osztható. Első rész a könyvelők által visszaküldött kérdőívek alapján készült, a második rész pedig a fejlesztő cégek válaszai alapján. A kutatás során magyarországi könyvelőirodák, és fejlesztő cégek vezetőinek tettünk fel kérdéseket online adatfelmérés segítségével.

KÖNYVELŐIRODÁKˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆ                       

v á l t á s (?)

A megkérdezett könyvelő irodák 73%-a elégedett meglévő könyvelési szoftvereikkel, 19%-a elégedetlen, de anyagi okokból idén elhalasztja a szoftvercserét, 8%-uk idén lecseréli meglévő rendszerét. A váltás oka lehet fejlődés – az iroda „kinőtte” a szoftvert -, vagy elégedetlenség az ügyfélszolgálat segítőkészségével, szakmaiságával. Előfordul az is, hogy a frissítések hibái, illetve határidőn túli csúszásai miatt kénytelen váltani a könyvelőiroda.


 

A válaszoló könyvelőirodák 24%-a távkönyvel, 27%-a tervezi a jövőben távkönyvelési szolgáltatás bevezetését, és az ehhez kapcsolódó szoftvermegoldás beszerzését.

A könyvelőirodák a frissítések minőségét, és a határidők be nem tartását kifogásolják. Legfőképp a főkönyvi és bérszámfejtési rendszereknél fordul elő ez a negatívum, hiszen az aktuális jogszabályváltozás későn, illetve többször módosítva, a határidő előtt nem sokkal jelenik meg, így a fejlesztő cégeknek kevés idejük marad a fejlesztésre, illetve a tesztelésre.

A megkérdezett könyvelőirodák mindegyike használ valamilyen könyvelési szoftvert, átlagosan 7,3 éve.

Könyvelőknek fontos a könyvelési szoftverek esetében – többek között -; a megbízhatóság, szakértelem, gyors bizonylatrögzítés (ergonómia – kevés egér használat), feladás az ABEV-nek, távmunka támogatása.

Bérszámfejtési szoftvert a megkérdezettek 70%-a használ, átlagosan 6,4 éve, tárgyieszköz-gazdálkodási rendszert 54%-uk, 6,4 éve. 

A nagyobb szoftvereken kívül a könyvelőirodák használnak egyszeres könyvviteli, számlázó, házipénztár, útnyilvántartó, illetve banki utalvány kitöltő szoftvereket is.

FEJLESZTŐ CÉGEKˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆˆ                    

A fejlesztő cégek alakulásukat tekintve átlagban 17 éve működnek. A legrégebben és legkorábban alakult cég között 40 év van. (1959<1999)

Átlagban 14 kollegával dolgoznak, ebből 4 fő supportos - 94%-uk rendelkezik elméleti és/vagy gyakorlati könyvelési-bérszámfejtési tapasztalattal -, és szintén 4 fő szoftverfejlesztő. 

s t r a t é g i a i  k a p c s o l a t o k

A felmérésben részt vett fejlesztő cégek negyede nem rendelkezik semmilyen stratégiai partnerkapcsolattal. A cégek 37,5%-ának van hardveres, hálózatépítő partnere. Ugyan ilyen százalékban rendelkeznek programfejlesztő, illetve egyéb szoftveres kapcsolatokkal. A könyvelési szoftvereket forgalmazó cégek csupán 18,7%-a rendelkezik könyvelő, könyvvizsgáló szakértői partnerrel.

k ö n y v e l é s i  r e n d s z e r e k  s z ü l e t é s e ,  f e l h a s z n á l ó s z á m o k

A könyvelő szoftverek átlagban 11 éve szolgálják a könyvelőket. A fejlesztők 1780 cégnek értékesítettek – cégenként – könyvelési rendszereket. Érdekes adat, hogy a kutatásban résztvevő fejlesztőcégek közül a legkésőbb alakult vállalkozás értékesítette mindezidáig a legtöbb könyvelési rendszert.

g y a k o r l a t i  s z a k m a i  t e v é k e n y s é g

A könyvelési szoftvereket fejlesztő, forgalmazó, és supportáló cégek 56,3%-a végez könyvelési tevékenységet átlagban 12 éve.

s z o f t v e r k ö v e t é s

A szoftver követési díja igen változatos. A cégek 18,75%-a kínál egy évig ingyenesen szoftverkövetést vásárlás után. Az egy év lejárta után – átlagban – a szoftver licence árának 16%-a  éves szinten a követési díj.

Van olyan cég, amelyik az egy év ingyenességet megtoldja még egy év ingyenességgel, majd azt követően sem lesz drágább az éves frissítési díj. Azok, akik nem adnak ajándék egy évet, átlagban a licence árának 39%-ért (éves díj) frissítenek.

t á v k ö n y v e l é s

A válaszok alapján a kutatásban résztvevő szoftverek 68,8%-a alkalmas valamilyen formában a távkönyvelésre. 

Könyvelőszoftver vásárlása előtt (is) fontos tisztázni az igényeket, és a prioritásokat, hogy azt a megoldási variánst válasszuk, ami szükségleteinknek a leginkább megfelelő.
Többféle lehetőség közül dönthet az, aki könyvelési rendszert kíván beszerezni.
Érdemes szem előtt tartani; nem elég a problémát megoldani, hanem a lehető legjobb megoldást kéne megtalálni.

A kutatás részletes eredményei a www.donteselokeszites.hu Ügyviteli Szoftver Információs Portálon olvashatók. 

Címkék: sajtóközlemény döntés beszerzés tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007

MKRT* IX. Tárgyieszköz-gazdálkodási rendszerek - Könyvelők

2007.10.30. 12:00 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Tárgyieszköz-gazdálkodási rendszerek:

A megkérdezett könyvelőirodák 54%-a használ tárgyieszköz-gazdálkodási szoftvert. Átlagosan 6,4 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 2-3 gépen, ötös skálán 3,9-re értékelték a használt rendszereket.Negatív
- nem kezeli az év közben kivezetett tárgyi eszközök értékcsökkenését


 

Címkék: sajtóközlemény tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007 tárgyieszköz

MKRT* VIII. Bérszámfejtési rendszerek - Könyvelők

2007.10.30. 11:00 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Bérszámfejtési rendszerek:

A megkérdezett könyvelőirodák 70%-a használ bérszámfejtési szoftvert. Átlagosan 6,4 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 2-3 gépen, ötös skálán 3,9-re értékelték a használt rendszereket.


A bérszámfejtési rendszerben a következőkkel elégedettek a felhasználók:
- gyors hálózatos működés
- a cég jogszabálykövetése, értelmezése általában jó

A bérszámfejtési rendszerben a következőkkel elégedetlenek a felhasználók:
- nem teljes
- a frissítések késve érkeznek
- a frissítések hibásak
- használati utasítás nincs frissítve, így nem használható

Címkék: sajtóközlemény tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007 bérszámfejtés

MKRT* VII. Pénzügyi rendszerek - Könyvelők

2007.10.30. 10:00 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Pénzügyi rendszerek:

A megkérdezett könyvelőirodák 38%-a használ pénzügyi modult. Átlagosan 5,3 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 4 gépen, ötös skálán 4,3-ra értékelték a használt rendszereket.

Több főkönyvi rendszer része a pénzügyi modul (nem külön modul.)

Címkék: sajtóközlemény tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007 pénzügyi rendszerek

MKRT* VI. Főkönyvi rendszerek - Könyvelők

2007.10.30. 09:00 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Főkönyvi rendszerek:

A megkérdezett könyvelőirodák mindegyike használ valamilyen könyvelési szoftvert. Átlagosan 7,3 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 4 gépen, ötös skálán 4,1-re értékelték a használt rendszereket.A főkönyvi rendszerekben a következő pozitívumokat emelték ki a felhasználók:
- Minden funkciót tartalmaz, amire szükség van.
- Egyszerű, logikus működés, átláthatóság, kedvező ár
- A könyvelés gyors, és egyszerű
- kezeli a devizás tételek árfolyam-különbözeteit
- listákkal alátámasztja az ÁFA bevallások elkészítését
- sokféle vezetői információ kinyerhető a szoftverből
- Microsoft alkalmazásokba átjárhatóság
- megbízható, stabil szoftver
- áttekinthető
- integrált egyéb szoftverekkel (bér, tárgyieszköz)
- adatok konvertálhatók különböző formátumban
- alkalmas távmunkára
- feladás gyors
- ÁFA bevallás átadása ABEV-nak
- az adatgyűjtés kialakítása cégenként változhat, ezt egyszerűen be lehet állítani, így felhasználóbarát a szoftver
- gyors reagálás a felvetésekre

A főkönyvi rendszerekben a következőkkel negatívumokat emelték ki a felhasználók:
- feladás nem megfelelő
- sok felesleges egér használat, így nehézkes a bizonylat rögzítése; nem ergonomikus a szoftver, így az alapadatok rögzítése túl sok időt vesz el
- kevés a listázási lehetőség
- használati utasítás elavult, így nem használható
- integráltság hiánya
- nem alkalmas a távmunkára
- nehezen kapcsolható külső számlázáshoz, pénztárakhoz

Címkék: sajtóközlemény tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007 főkönyvi rendszerek

MKRT* V. Szolgáltatások - Könyvelők

2007.10.30. 08:00 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Szolgáltatások:

A szolgáltatásokkal kapcsolatban a válaszadók egytől ötig terjedő skálán értékelték a szoftverfrissítés minőségét (59% - 5 pont), határidejét (49% - 5 pont), az ügyfélszolgálat készségességét (57% - 5 pont), illetve szakmai felkészültségét (59% - 5 pont). A legtöbb egyest a frissítések minősége, és határideje kapta (11-11%). Legfőképp a főkönyvi és bérszámfejtési rendszereknél fordul elő ez a negatívum, hiszen az aktuális jogszabályváltozás későn, illetve többször módosítva, a határidő előtt nem sokkal jelenik meg, így a fejlesztő cégeknek kevés idejük marad a fejlesztésre, illetve a tesztelésre.

Címkék: sajtóközlemény tanulmány könyvelő könyvelési rendszerek 2007

süti beállítások módosítása