Ügyviteli szoftveres tapasztalatok.

Ügyviteli szoftver vadászat

Google hirdetések

Utolsó kommentek

Üzleti döntéseket támogató BLOGok!

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

dolgok



Google PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

nézzünk a dolgok mögé!

2007.12.09. 13:27 | gáll tünde >> software hunter | 2 komment

Az egyik fejlesztő cég vezetőjének feltettem a kérdést; miért adja ingyen egyes programjait. A válasz az volt, hogy azért, mert "a magyar ember szereti azt, ami ingyen van". Mivel ez a válasz nem kielégítő számomra, elkezdtem gondolodni, mi motiválhat egy cégvezetőt, aki elvileg profitorientált - ezért nem alapítványt vagy kht-t alapított -, hogy ingyen adjon bármit is. Személy szerint realista vagyok, így nem hiszek abban, hogy bármi is ingyen kapható. Tehát ha nem most, a jövőben meg kell fizetnünk az árát.

Amik eszembe jutottak:
- Konkurencia ellehetetlenítése. Ebben az esetben a cél a konkurencia megsemmisítése, nem az ügyfél problémahelyzetére megoldáskínálás.
- Az alap rendszereket ingyen adja, szoktatja az ügyfelet cégéhez, majd ha valami kis plusz kell - ami nincs benne az ingyenesbe, vagy kinövi a cég az ingyenes verziót, akkor lehet fizetni.

Mind a két esetben beszívja az ügyfelet, és ha már nála van, és nagyon nagyot nem hibázik, a nagyobb rendszereknél is ő lesz a befutó. Az ingyenes ügyviteli szoftverek lehetnek jók, lehetnek rosszak. Egy biztos. Ha ingyen van, mi lehet alapja reklamációnknak, ha valami rosszul sül el?

Nem árt megvizsgálni, hogy mi mennyi kockázatot ér. A biznisz, az biznisz.

Címkék: ingyenes döntés beszerzés olcsó szoftverfejlesztő cégek

A bejegyzés trackback címe:

https://softwarehunter.blog.hu/api/trackback/id/tr35257839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasla 2008.02.27. 01:00:00

" így nem hiszek abban, hogy bármi is ingyen kapható ' -irod,
Ennek talán ellentmond az a média ahol ezt írod. Az internet rengeteg szabványból , RFC-ből, TCP/IP és egyéb protokollokból áll össze, amiért a megalkotói semmilyen jogdíjat nem kértek és kérnek.
Aztán itt vannak a szabad szoftverek és a GNU/GPL.
Az internet webszervereinek fele Apach, bármikor letöltheted,
több millió szerveren futnak a php oldalak, LINUX alatt.
Oscommersz, Joomla, Drupál, ezekre ha rákeresel a google-on a következőt fogod látni:
IBM : 280 millió találat,
oscommerce 160 millió találat, lessz it balhé ha valami rosszúl sül el :)

A GPL-es CRM szoftvereket nem ismerem, de ebből is van, pl:
Sugar CRM, vTiger . Megkapod a forráskódot velük, ha tetszik használod, és módosíthatsz rajta, nem vagy egy szoftvercéghez kötve...

gáll tünde >> software hunter · http://softwarehunter.blog.hu/ 2008.03.17. 13:51:55

A blog.hu valóban ingyenes, DE
1., "A feltöltött tartalmakkal kapcsolatban feljogosítod a Szolgáltatót, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon megjelenítse." - (tartalmat kap cserébe)
2., "A Szolgáltató elhelyezhet a blogokon szöveges reklámot, blogajánlót vagy más fix elemet, ami a szolgáltatáshoz (vagy Szolgáltató valamely más szolgáltatásához) kapcsolódik." - (reklámfelületet kap cserébe)
Két részlet a felhasználási feltételből. :)

Engem ezek a DE-k érdekelnek az "ingyenes" dolgoknál. Az ügyviteli szoftvereknél meg pláne, hiszen ha ott gond van; pl. egy raktárkezelő rendszernél, hááát... :)
süti beállítások módosítása