Ügyviteli szoftveres tapasztalatok.

Ügyviteli szoftver vadászat

Google hirdetések

Utolsó kommentek

Üzleti döntéseket támogató BLOGok!

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

dolgok



Google PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

3 milliárdos forgalom mellett nem lényeges a -3 millió(?)

2007.09.10. 07:33 | gáll tünde >> software hunter | Szólj hozzá!

Múlt héten beszéltem telefonon egy régi ismerősömmel, aki főkönyvelőként dolgozik egy nagykereskedelmi cégnél.

Anno, még jópár évvel ezelőtt vettek egy raktárkezelő rendszert. Időközben a könyvelést visszavették a külső könyvelő irodától, így ugyan attól a cégtől vettek egy főkönyvi rendszert is, amit jó párszázezer forintért össze is hegesztett a fejlesztő cég.
No, ha már van egy raktárkezelőnk, ajánlatkészítővel, megrendeléskezelővel, szállítólevél és számlakészítési modullal, plusz főkönyvel, ami átveszi a számlázó modul számláit, kész is vagyunk. Voálá, van egy "integrált" rendszerünk.
Másfél éve próbálják bevezetni, de semmi nem működik. Se a raktár, se a főkönyv, se a pénzügy. Lassan már a napi üzletmenetet akadályozza a nem működő rendszer, hiszen nem tudják, mi van raktáron, miből kell rendelni, képtelenek selejezni, és pénzügyi kimutatásokat sem tudnak a menedzsmentnek prezentálni.

A nagykereskedelmi cég árbevétele 3 milliárd forint, a fejlesztő cégnek 300 millió. Nem is ezen van a hangsúly, hiszen ebből nem sok minden következhet. Egy dolog igen.
Elindultak anno, viszont a nagyker szépen felnőtt. Azt a szintet, amit ők elvártak, a szóban forgó cég képtelen volt előállítani, mert se megfelelő mindőségű szakembere (rendszerbevezető), se megfelelő mennyiségű embere (fejlesztő, supportos) nem állt rendelkezésre.

Mi is volt a baj?

A nagyker feltételezte, ha már van egy szoftvere, tökéletesen jó lesz abból kiindulni, majd lesz valami. Hát lett. - 3 millió forint, és egy tökéletes káosz.

Ki volt kikiálva a főgonosznak?
A főkönyvelő, aki próbálta a lehető legjobbat kihozni a szituból.

Ki az egyértelmű egyszemélyi felelős?
Aki kiadta a feladatot egy nem megfelő kompetenciával rendelkező embernek.

Címkék: döntés beszerzés könyvelő raktárkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://softwarehunter.blog.hu/api/trackback/id/tr46161528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása